Het nut van een payment service provider

Er zijn zoveel verschillende betaalmethodes waarmee mensen kunnen afrekenen. Denk bijvoorbeeld aan Paypal, iDeal, creditcards, Afterpay, Bitcoin enzovoort. Wanneer je zaken online doet wil je natuurlijk dat mensen een zo groot mogelijke keuze hebben wanneer ze daadwerkelijk in bijvoorbeeld jouw webshop willen afrekenen. Dit lijkt misschien lastig te implementeren maar dat is totaal niet het geval.

 

Op deze pagina leggen wij uit wat het nut van een payment service provider is en hoe zo een partij jou kan helpen bij het implementeren van betaalmethodes op jouw website. Het maakt dan weinig uit wat je precies verkoopt of op wat manier je dat doet, het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om een webshop te runnen om iets op het internet te verkopen.

Wat doet een payment service provider precies

Een payment service provider verzorgd de infrastructuur om een elektronische betaling van een persoon naar een onderneming mogelijk te maken. Daarnaast controleert de payment service provider of de betaling daadwerkelijk geslaagd is en koppelt dat vervolgens terug naar het elektronische systeem waar betaald moest worden, bijvoorbeeld een webshop. Een payment service provider bepaalt zelf welke betaalmethodes er worden ondersteund. Op deze pagina over de psp pay.nl kan je zien dat deze bijvoorbeeld heel veel methodes ondersteund.

 

De psp (payment service provider) is dus als het ware een tussenpersoon tussen de online onderneming en de klant. Zij zorgen ervoor dat alle betaalmethodes werken en dat alles veilig verloopt. Dit is dus ideaal als je zelf niet de middelen, kennis of tijd hebt om dit zelf te regelen.

Implementatie van betaalmethodes in website

Naast het feit dat ze zorgen dat alle betalingen veilig verlopen proberen ze het ook op een ander vlak gemakkelijk te maken voor een ondernemer: de implementatie. Ze proberen het integreren van de betaalmethodes zo iDeal, Paypal, Afterpay en andere methodes zo eenvoudig mogelijk te maken voor degene die de online onderneming runt.

 

Dit doen ze onder meer door gemakkelijk te installeren plugins en modules voor de meeste bekende webshop systemen aan te bieden. Dit betekent dat dat je heel eenvoudig een plugin kan installeren en vervolgens betalingen kan accepteren via de infrastructuur van betreffende payment provider. Bij bekende webshop systemen kan je bijvoorbeeld denken aan Woocommerce, Magento, Opencart, Prestashop enzovoort.

 

Verschillende psp’s bieden verschillende plugins aan, dus mocht je al een webshop gekozen hebben kan je er slim aan doen een psp te kiezen die al een plugin voor jouw webshop systeem heeft gebouwd.

 

Daarnaast wordt er altijd een API aangeboden waarmee je jouw applicatie kan laten communiceren en je op die wijze dus betalingen kunt accepteren binnen je website.

De kosten van een psp

Een psp is ook gewoon een bedrijf waar geld verdient moet worden, dus er zijn uiteraard kosten verbonden aan het gebruik van de service. De manier waarop de kosten berekend worden is per partij wel verschillend.

 

Iets wat wel elke payment service provider rekent qua kosten zijn kosten per transactie. Zo reken je per transactie met bijvoorbeeld iDeal een x bedrag af met de psp. De kosten per betaalmethode kunnen wel enorm verschillen binnen een psp.

 

Daarnaast rekenen sommige psp’s ook nog abonnementsgeld om gebruik te mogen maken van de service terwijl andere payment service providers weer gratis te gebruiken en je enkel afrekent per transactie. Daarnaast heb je ook nog een psp’s die zowel een gratis abonnement aanbieden als een betaalde variant, bij de betaalde varianten worden de kosten per transactie dan weer lage.

 

Het kan zeer zeker de moeite lonen om de kosten goed met elkaar te vergelijken en zo een goed beeld te krijgen waar jij het goedkoopst uit zal zijn met jouw onderneming. Het is hier handig om vooraf op te schrijven hoeveel transacties je per maand per betaalmethode verwacht te ontvangen of wellicht al ontvangt als je een goedkopere oplossing zoekt om betalingen te accepteren.

 

Gek genoeg zijn de tarieven bij psp’s vaak goedkoper dan bij banken. Dit heeft er mee te maken dat de payment service providers vaak grote volume transacties inkopen en deze dus voor een lagere prijs kunnen verkopen aan de online ondernemers die graag betalingen willen kunnen ontvangen op hun website of andere digitale business.

Welke psp te kiezen

Er zijn heel veel partijen op de markt die als payment service provider opereren. Je kan er vanuit gaan dat al deze partijen gecontroleerd worden door de DNB (De Nederlansche Bank) en dus veilig en betrouwbaar met jouw geld en transacties omspringen.

 

Ondanks het feit dat er bijzonder veel van deze partijen zijn is er altijd wel een partij die het best bij jouw wensen past. Voor een compleet overzicht met uitgebreide beschrijven per partij raden we je aan om te kijken op de pagina van payment service providers op zakelijkesoftware.com.