WordPress: de reddende engel van het internet

Een website onderhouden of opzetten is ingewikkeld en veel werk? Onzin. Met behulp van WordPress kun je snel een eenvoudig een website maken én onderhouden. Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management System, oftwel een CMS. Met behulp van dit systeem kan iedereen zijn website, blog of webshop beheren, zonder dat ze daarvoor verstand moeten hebben van HTML of PHP. Het is gratis te downloaden en je mag zoveel met je website doen als je wilt, zonder dat je daarvoor hoeft bij te betalen.

WordPress vs. andere CMS

Momenteel is 80% van alle websites die in de VS gelanceerd worden en een CMS gebruiken, met WordPress gemaakt en onderhouden worden. Dat betekent dus dat 20% op andere CMS-systemen draaien. WordPress is de afgelopen jaren echter erg hard gegroeid en zet deze trend door. Het systeem wordt iedere dag verder ontwikkeld, met nieuwe plugins en themes die gratis op de markt komen. Het is veruit het CMS-systeem met de meeste voordelen.

Aan de slag met WordPress

Wil je aan de slag met WordPress? Dat kan nu meteen. Download het systeem gemakkelijk en gratis op je computer, waarna je automatisch een goede uitleg krijgt over het opereren van dit systeem.