Zet stappen vooruit!

Sommige mensen kunnen niet goed tegen kritiek of ze kunnen er niet tegen als iemand hun (goed bedoelde) aanwijzingen geeft. Echter heeft iedereen er veel aan als zij worden gecoacht. Kijk bijvoorbeeld maar naar een voetbalteam. Hoe meer de spelers elkaar coachen (en de anderen die accepteren en tot zich nemen) wordt het team (in de meeste gevallen) alleen maar sterker en gaat het team ook beter spelen. Terwijl er bij een team waarbij de coaching ontbreekt het spel vaak een stuk slechter is.

Coaching is dus al iets wat de meeste mensen van kleins af aan meekrijgen doordat zij een (team)sport beoefenen / beoefend hebben. Een hoop mensen denken vaak dat coaching alleen plaatsvindt tijdens het sporten, maar niks is minder waar. In het bedrijfsleven komt coaching ook regelmatig aanbod, echter is het vaak wel in iets mindere mate. Het is tevens niet zo raar dat men coaching ook in het bedrijfsleven tegenkomt. In het bedrijfsleven noemt men dit echter zakelijke coaching. Coaching houdt namelijk in dat iemand een ander probeert te begeleiden om hun in positieve zin te veranderen. Indien men coaching verkeerd opvat dan komt dat misschien door de manier waarop iemand iets naar buiten brengt of kenbaar maakt aan die gene. Coaching is echter nooit negatief bedoeld, mensen proberen elkaar juist te coachen om elkaar te helpen om beter te worden in hun functie of werkzaamheden. Indien mensen de zakelijke coaching van hun collega’s maar niks vindt of hier niet tegen kan, dan is het misschien een idee om een bedrijf van buitenaf in te schakelen / te benaderen. Er zijn namelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in zakelijke coaching (ook wel loopbaanbegeleiding genoemd).
Er zijn meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in loopbaanbegeleiding / zakelijke coaching, dus mocht u een expert op het gebied van de bovenstaande begeleidingen willen benaderen / inschakelen, dan heeft u genoeg keus.