Het is belangrijk dat je bedrijf continu groeit. Of dat nu gaat om je product continu verbeteren, of steeds meer en betere klanten te krijgen, dat maakt geen verschil. Zolang het maar duidelijk is voor jou wat het belangrijkste is in jouw business – wat de Key Performance Indicators zijn en hoe je deze kunt verbeteren. De beste garantie voor succes is een dagelijkse focus op verbetering. En een van de beste hulpmiddelen hiervoor zijn verbeterborden. Maar wat zijn dit precies, en hoe kunnen ze je helpen jouw business te verbeteren?

Verbeterborden zorgen voor focus

Een verbeterbord is een whiteboard of glasbord waar van tevoren al bepaalde strategieën opstaan geschreven. Denk bijvoorbeeld aan de SCRUB methodologie, een simpele to do list of een weekplanning. Verder functioneren ze gewoon als normale whiteboards. Het enige wat scheelt is dat je niet continu het standaard template opnieuw hoeft op te schrijven.

Het grootste voordeel van verbeterborden is dat ze zorgen voor een goede overview en focus. Omdat het template de juiste vragen stelt aan je, hoef je hier alleen maar de antwoorden op in te vullen en je zult sneller een goed beeld krijgen van wat in jouw business belangrijk is. De juiste vragen stellen zorgt voor de juiste antwoorden, en dit zal jouw onderneming verder helpen.

Hier een paar voorbeelden

Misschien denk je bij verbeter worden al gauw dat ze belangrijk zijn voor managementteams in grotere bedrijven. Het tegendeel is echter waar, want ook voor kleine bedrijven kunnen ze ontzettend waardevol zijn. De kans is groot dat je ook een dagelijkse ritueel hebt wat je elke dag doet voor meer duidelijkheid wat belangrijk is om die dag te doen. Zou het niet handig zijn om bijvoorbeeld een whiteboard met een ingebouwde wekelijkse to-do-list te hebben? Zo zou je tijd en moeite kunnen besparen omdat je het niet elke dag hoeft in te vullen. Voor meer voorbeelden van verschillende soorten verbeterborden en hoe ze jouw business kunnen helpen, neem een kijkje op whiteboard-expres.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *