In een studentenkamer wordt veel gestudeerd. Als je student bent, wil je natuurlijk zo effectief mogelijk kunnen studeren. In deze blog gaan we je een aantal tips geven, waardoor jij effectief kunt studeren.

Akoestiek

In ruimtes waar veel lawaai is, is een goede akoestiek van groot belang om goed te kunnen studeren. Veelal vergeten we dit, maar een goede akoestiek is noodzakelijk in ruimtes. Als er bijvoorbeeld muziek aan staat, kan het erg vervelend zijn als dit hard weerkaatst tegen de muur. Of als je medestudent aan het bellen is en de ruimte hol klinkt. Zorg daarom voor een goede akoestiek!

Bureau en je bureaustoel

Bij 9 van de 10 studentenkamers zie je allemaal Ikea-bureaus en bureaustoelen staan. Begrijpelijk, de prijs van Ikea-spullen is erg aantrekkelijk. Maar de kwaliteit en zeker de ergonomie, wil nog wel eens te wensen over laten. Met alle gevolgen van dien: je kunt klachten krijgen als je geen goed bureau of bureaustoel hebt.  Daarom is het beter om voor een iets duurder bureau of bureaustoel te kiezen.

Scheidingswand om je studeerplek af te schermen

Werk of studeer je met meerdere mensen in 1 ruimte? Dan wil je je natuurlijk goed kunnen focussen. Scheidingswanden kunnen hierbij een uitkomst zijn. Een bureau scheidingswand kan je, zoals de naam al zegt, op je bureau zetten. Daarmee maak je een afscheiding van de andere mensen in de ruimte en je afgeschermd werken.

Laptopsteun

Je kent het vast wel, je bent lekker aan het studeren, maar je krijgt last van je nek. Vaak komt dat omdat je geen laptopsteun gebruikt. Doordat je laptop lager staat dan je ogen, moet je naar beneden kijken. Na verloop van tijd ga je dan last krijgen van je nek. Zorg daarom voor een laptopsteun en je zult een stuk fijner werken en minder last hebben van je nek!

Wil jij ook effectief studeren? Pas dan de bovenstaande tips zeker toe. Het zal je studieresultaten ten goede komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *