Als student ben je vast en zeker actief op Instagram. Je plaatst een post, maakt een storie of kijkt op de het profiel van iemand anders om te zien wat hij of zij gepost heeft. Naast TikTok is Instagram is in 2020 het snelst groeiende social media kanaal in Nederland. Waar op Facebook met name de doelgroep 25+ zit, is de doelgroep op Instagram wat jonger, tussen de 15 en 25.

Als je actief bent op Instagram en je wilt graag meer volgers krijgen, kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken. Komt dat even goed uit dat je deze blog leest, want wij gaan je een aantal tips geven waarmee je aan de slag kunt om meer uit jouw Instagram-account te halen.

  1. Maak gebruik van #

Instagram staat het gebruik van hashtags (#). Super handig! Daarmee kun je meer bereik genereren en op die manier is de kans groter dat je nieuwe volgers krijgt.

  1. Plaats regelmatig

Accounts die regelmatig berichten post, hebben een grotere kans om in het zoekoverzicht van anderen terecht te komen. Het is dan ook aan te raden om dagelijks wat te posten.

  1. Vermeld je Instagram-profiel op andere kanalen

Heb je Facebook, Snapchat, TikTok of misschien zelfs wel Twitter? Vermeld hierbij dan ook even je Instagram-profiel. Grote kans dat meer mensen je dan gaan volgen.

  1. Maak stories

Met stories kun je iedereen op de hoogte houden. Instagram stories zijn 24 uur zichtbaar voor je vrienden. Als je een storie maakt, komt er een roze/paars randje om je profielfoton heen te staan. Dat valt extra op, waardoor mensen sneller naar je profiel zullen gaan en je zullen gaan volgen.

Wil jij meer uit jouw Instagram account halen? Pas dan zeker deze tips toe en je krijgt gegarandeerd meer volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *