De afstudeerperiode is voor de meeste studenten een spannende en belangrijke tijd. In een semester krijg je de tijd om te laten zien wat jij tijdens je studie hebt geleerd en dat je dit kunt toepassen in de praktijk. Uiteindelijk is de kwaliteit van jouw scriptie bepalend voor of je afstudeert of er nog een jaar aan vast moet plakken. Hier lees je een aantal handige tips die misschien net dat verschil tussen zakken en slagen maken. 

Zorg voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar een keer. Het is dan ook belangrijk dat dat gelijk een goede indruk is. Niet alleen als je iemand ontmoet, maar ook zeker bij het inleveren van je scriptie. Als de beoordelaar al bij het zien van de buitenkant een slecht gevoel heeft zal de beoordelaar dat bij het nakijken van de inhoud ook zeker meenemen. Het is daarom van groot belang dat je hier bij het scriptie printen al rekening mee houdt. Kies voor een wat dikkere soort papier, laat de scriptie mooi inbinden en kies eventueel voor een transparantje aan de voorkant en een karton aan de achterkant. Zo begint het al steeds meer op een professioneel product te lijken!

Print je bijlagen niet uit

In een scriptie zitten negen van de tien keer een hoop bijlagen. Om de leeservaring te verbeteren ga je niet hele lappen tekst in de scriptie zelf zetten, maar verplaats je deze naar de bijlagen. Het is slim om deze niet in de hardcopy versie mee te nemen. Zo blijft het een behapbaar product en toont het ook een stuk meer straight to the point. Is het verplicht om de bijlagen wel te printen? Kies dan voor een goedkopere papiersoort. Dit kan je een behoorlijke pak geld besparen en het heeft geen invloed op het daadwerkelijke rapport. Zeker voor een student niet onbelangrijk toch?

Houd je aan de regels van school

Een scriptie maak je in de meeste gevallen in opdracht van een bedrijf. Echter is het school die bepaalt of je een voldoende krijgt. De opdrachtgever kan hartstikke tevreden zijn, terwijl school het niet voldoende vind. Uiteindelijk telt natuurlijk maar een ding: afstuderen. Houd je daarom altijd aan de regels en vereisten van jouw opleiding om te voorkomen dat je op een simpele fout wordt afgestraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *