Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Je bent nog jong en wilt er misschien nog helemaal niet aan denken. Wat je nu leuk vind hoeft niet te betekenen dat je dit over 10 jaar ook nog leuk vind. Toch zit er niks anders op en moet het nou eenmaal gebeuren. Om meer inspiratie te krijgen of om er achter te komen wat je eventueel leuk vind kan je altijd op Mbostart kijken. Als je interesse hebt in de opleiding verpleegkundige dan zal je een leuk en spannend beroep te wachten staan.

Geen dag is hetzelfde

Tijdens je opleiding zal je er al achter komen dat je als een verpleegkundige elke dag een andere dag hebt. Tuurlijk zullen er veel patiënten binnen komen met uiteindelijk dezelfde diagnose als de mevrouw er voor of de meneer van gisteren. Maar het is elke dag opnieuw een nieuw persoon, andere leeftijd en eventueel andere klachten die jij moet behandelen. Uiteindelijk gaat het erom dat de patiënt met een gerust hard naar huis gestuurd kan worden of eventueel verder behandelt kan worden.

Spannende situaties

Je behandelt patiënten die ziek zijn. Het kan zijn dat er net een spoed is binnengekomen. Jij bent een van de eerste personen die de patiënt gaat helpen. Elke seconde telt en dit geeft een bepaalde adrenaline af. Die adrenaline helpt je juist om de patiënt zo goed mogelijk te helpen maar dat houdt wel in dat het een spannend moment is.

Door studeren

Verpleegkundige is ook een heel beroep omdat je er veel verschillende kanten mee op kan gaan. Nadat je jouw mbo verpleegkundige opleiding hebt afgerond kan je namelijk gaan werken in het ziekenhuis, verzorgingstehuis of wijkverpleging. Als je liever gaat doorstuderen of specialiseren kan dat ook. Juist vanwege de afwisseling die je kan maken zal je zeker niet snel vervelen in dit beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *