De laatste tijd stijgt het aantal verkochte refurbished laptops in een rap tempo. Met name onder de studenten. Het is een ideale mogelijkheid om een goede laptop aan te schaffen voor een mooie prijs. Bijvoorbeeld een refurbished macbook pro is soms wel 200 euro goedkoper in vergelijking met een gloednieuwe macbook pro. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished laptop.

Controleer de staat van het product

Elke refurbished laptop is van te voren gecontroleerd door een specialist. Alle onderdelen die aan vervanging toe waren, zijn vervangen. De laptop zal op technisch gebied weer zo goed als nieuw zijn. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat er aan de buitenkant kans is op beschadigingen. De laptops zijn namelijk al jarenlang door iemand anders gebruikt. Wil je graag een laptop zonder schade aan de buitenkant? Dan is het aan te raden om de staat van het product te controleren. Dit kun je simpelweg doen door contact op te nemen met het bedrijf.

De prijzen vergelijken

De meeste mensen kiezen voor een refurbished laptop om kosten te besparen. Dit is namelijk het grootste voordeel van het product. Het is echter altijd belangrijk om de actuele prijzen van de laptop te vergelijken met die van de refurbished laptop. Elk jaar komen er weer nieuwe laptops op de markt met de nieuwste technologie en updates. Elke keer als er een nieuwe laptop wordt uitgebracht, zal het oude model in waarde dalen. Door de prijzen met elkaar te vergelijken, kom je erachter of je ook daadwerkelijk echt voordeel hebt bij het kopen van een refurbished laptop.

De periode van garantie

Het is goed om te weten dat elk bedrijf dat refurbished laptops verkoopt, ook garantie bieden. De periode van garantie verschilt echter per aanbieder. De ene aanbieder biedt een garantie van zes maanden en de ander voor twee jaar. Door ook te kijken naar de periode dat je garantie hebt op de laptop, ben je in staat om de beste deal te sluiten. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk garantie om eventuele extra kosten te voorkomen.

Wil je graag een refurbished macbook pro aanschaffen? Dan raad ik het zeker aan om snel een kijkje te nemen op https://www.jouwstudielaptop.nl/. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *