Steeds meer organisaties bieden de mogelijkheid om een traineeship aan te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan overheidsinstanties. Een specifiek traject voor een traineeship is er dan ook niet. Organisaties vanuit alle vakgebieden bieden deze mogelijkheid aan. Hierdoor is er altijd wel een traineeship die in jouw straatje past. De organisaties leggen allemaal eigen accenten om een geheel uniek programma samen te stellen. Deze programma’s zijn zeer waardevol voor starters. Maar waarom is het juist voor starters zo interessant om een traineeship in te gaan? Wat zijn de voordelen? Wij hebben 4 redenen om een traineeship aan te gaan voor je op een rijtje gezet.

1.    Ontdek waar jouw talent ligt

Groot voordeel van een traineeship is dat dit meestal een zeer uitgebreid programma betreft. Hierbij kun je rouleren in de verschillende afdelingen binnen een organisatie. Waar je bij een stage meestal slechts één vakgebied mag beoefenen, mag je nu heel veel verschillende dingen uitproberen. Handig wanneer je nog niet precies weet waar jij in de toekomst mee aan de slag wilt gaan. Ook is het een goede manier om je eigen talenten te ontdekken en deze op een nuttige manier te gebruiken.

2.    Doorgroeimogelijkheden

Het is als starter tegenwoordig niet gemakkelijk om aan een baan te komen. Zeker niet met een universitaire opleiding. Veel organisaties vragen mensen met veel ervaring. Dat heb je als starter uiteraard niet. Met behulp van een traineeship kun je deze ervaring opdoen. Bovendien zijn er vaak verschillende doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. In veel gevallen blijft de trainee binnen de organisatie aanwezig en vindt het hier zijn of haar eerste echte baan. Je begint klein en kunt steeds verder groeien binnen deze grote organisatie. Je talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen.

3.    Veel begeleiding

Het is als starter niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet in een grote organisatie. Bovendien is er vaak weinig mogelijkheid om iemand helemaal goed in te werken. Je zult dus zelf moeten leren en soms fouten moeten maken om te kunnen leren. Bij een traineeship geniet je echter van een extra voordeel. Je krijgt namelijk een persoonlijke coach toegewezen. Hier kun je terecht met al je vragen. Daar kun je dankbaar gebruik van maken om verder te groeien en jezelf door te ontwikkelen. Een luxe die je meestal niet hebt bij een eerste baan. Samen bespreken jullie je sterke punten, de dingen waar je nog aan moet werken en hoe je dit het best kunt aanpakken. Zo leg je het fundament voor een hele mooie carrière.

4.    Meer focus op persoonlijke ontwikkeling

Het traineeship is er volledig op gericht om starters te laten groeien binnen de organisatie. Daardoor is er meer ruimte voor begeleiding, maar ook voor extra persoonlijke ontwikkeling. Het aanleren van nieuwe skills om het maximale uit jouw eigen talenten te halen. Hierdoor leer je dingen aan, waar je je hele leven profijt van zult hebben. Een enorme luxepositie dus. Zeker ten opzichte van starters die geen traineeship hebben doorgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *