Voor iedereen is de studententijd eigenlijk wel onvergetelijk, voor ieder op zijn eigen manier. Want bij bijvoorbeeld een studentenvereniging gaan hoeft niet persé nodig te zijn om een fantastische studententijd te kunnen beleven. Zo kun je ook kiezen voor een studievereniging, die iets meer is verbonden met de studie die je doet. Ook kun je in een gezellig studentenhuis gaan wonen, en het op die manier erg naar je zin hebben. Op dit laatste gaan we iets dieper in, van hospiteren tips tot de belangrijkste spelletjes die je moet kennen. Op deze manier bereid jij je optimaal voor om te gaan hospiteren in een groot studentenhuis!

De allerbelangrijkste tips voor hospiteren

Voor een hospiteeravond zijn een paar dingen heel belangrijk om te weten. Ten eerste is het namelijk verreweg het belangrijkst dat je jezelf bent op zo’n hospiteeravond. Veel mensen hebben de neiging om zich zo leuk mogelijk voor te gaan doen, wat er dan op neer komt dat je helemaal niet jezelf bent. Deze schijn valt natuurlijk niet op te houden op het moment dat je ook echt in het huis te wonen komt. Dit is niet optimaal voor jouw huisgenoten, maar ook zeker niet voor jezelf. Ten tweede is het ook erg belangrijk om er rekening mee te houden dat een huis nou eenmaal mensen moet afwijzen. Dit kan jij ook zijn. Hier moet je echter luchtig mee omgaan, en zeker niet gaan twijfelen aan jezelf. Het paste in hun ogen misschien niet helemaal, maar dit betekent niet dat je niet ‘goed genoeg’ was of zoiets dergelijks. Laat je hoofd dus niet hangen bij een teleurstelling!

Wat je nog meer moet weten over het studentenleven

Er valt verder nog veel meer te vertellen over het studentenleven, en welke aspecten vaak een grote rol spelen. Zo heb je verschillende spelletjes in de vorm van kaarten bijvoorbeeld, zo dient elke student de Kingsen regels wel te beheersen. Dit is natuurlijk wat overdreven, maar het is wel leuk als je een beetje mee kunt doen met je medestudenten. In spelletjes, liedjes, tradities enzovoorts. Dit kom je echter allemaal gaandeweg wel te weten, dus daar hoeft niemand zich zorgen over te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *