Succesvol beleggen als student is mogelijk! En hoe eerder, hoe beter. In dit artikel delen we 5 tips voor beleggen als student met je. Let echter wel goed op de risico’s. Je bent jong, studeert nog en wilt graag beleggen. Leuk! Maar mogelijk mis je ook wat kennis en ervaring. Laat je daarom eerst coachen door een beleggingsdeskundige zoals het volgen van cursussen beleggen van Happy Investors. Die zijn erop gericht om studenten naar financiële vrijheid te brengen. 

Tip 1. Begin zo vroeg mogelijk

Als student beleggen is de beste keuze die je kan maken. Begin zo vroeg mogelijk. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om geld voor jou te laten werken. Om rendement op rendement te creëren. Dit noemen ze compound interest effect. Het komt erop neer dat je maar een paar honderd euro per maand hoeft te investeren als student. Volg je deze tip op, dan zal je mogelijk rond je 50ste of zelfs eerder met pensioen kunnen.

Tip 2. Beleg zo lang mogelijk

Hoe langer je rendement op rendement laat werken, hoe sneller je vermogen toeneemt. De eerste 100.000 euro duurt het langste. Maar om van 100.000 euro naar 1 miljoen te komen is sneller geregeld. Het belangrijkste is dat je kiest voor lange termijn beleggen. Daarmee gebruik je het grootste voordeel die je hebt als student, namelijk: tijd. 

Tip 3. In het begin kan je hoger risico permitteren

Als je jong bent kan je fouten permitteren. Dan is er nog genoeg tijd om fouten te herstellen. Daarom is een tip voor studenten die willen beleggen om niet te voorzichtig te investeren. Ja, je kan kiezen voor obligaties, maar op de lange termijn leveren aandelen meer op. Natuurlijk moet je wel risico spreiden. Koop niet één aandeel, maar koop bijvoorbeeld een ETF met daarin 100 tot 500 bedrijven. Dit is nog altijd risicovol, maar de spreiding verhoogt wel je kans op winst. 

Tip 4. Begin in één keer goed

Je kan hoger risico permitteren, maar dat wilt niet zeggen dat fouten maken pijnlijk is. Niemand verliest geld. Begin daarom in één keer goed. Volg de cursussen van hierboven zodat je de beginnersfouten vermijdt. Beleggen als student is mogelijk, maar je moet wel de juiste kennis opdoen om risico te spreiden.

Tip 5. Herinvesteer je winst

Het rendement-op-rendement effect is hét voordeel van beleggen als student. Wie op zijn 18de begint kan hierdoor voor haar 50ste miljonair zijn. En dat zonder zelf ervoor te werken. Dit is nu eenmaal hoe het werkt, maar daarvoor heb je wel veel geduld en discipline nodig. Herinvesteer je winst. Koop er geen auto of huis van, maar laat het belegd. In dit geval neemt je vermogen in rap tempo toe. 

Beleggen als student is de beste financiële keuze die je kan maken. Laat je goed informeren zodat je correct begint, en profiteer van vervroegd pensioen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *