Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Maar wat nu? Wat zijn de mogelijkheden met jouw opleiding? In deze blog geven we je een overzicht van diverse carrièrepaden die je kunt bewandelen met jouw diploma.

Mogelijkheden per studierichting

Onderwijs

Met een diploma in het onderwijs, zoals een pabo-diploma, zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt aan de slag als leraar in het basisonderwijs, maar er zijn ook andere opties zoals educatief adviseur of schooldirecteur. Het gemiddelde startsalaris ligt rond de €2.500 per maand, met doorgroeimogelijkheden afhankelijk van ervaring en functie. Lees hier meer met wat je kunt met een pabo diploma in het onderwijs!

Gezondheidszorg

Een diploma in de gezondheidszorg opent de deur naar veel verschillende beroepen. Denk aan functies zoals verpleegkundige, fysiotherapeut of medisch analist. De arbeidsmarkt voor gezondheidszorgprofessionals is gunstig, met een gemiddeld startsalaris van ongeveer €2.700 per maand.

Bedrijfskunde

Met een diploma in bedrijfskunde kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld werken als manager, consultant of projectleider. De salarissen variëren sterk afhankelijk van de sector en de functie, maar het gemiddelde startsalaris ligt rond de €2.800 per maand.

Informatica

Informatica-afgestudeerden zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Je kunt werken als softwareontwikkelaar, systeembeheerder of data-analist. De salarissen in deze sector zijn over het algemeen hoog, met een gemiddeld startsalaris van ongeveer €3.000 per maand.

Creatieve studies

Met een diploma in een creatieve richting, zoals kunst of design, kun je werken als grafisch ontwerper, illustrator of curator. De carrièremogelijkheden zijn divers, en hoewel de salarissen kunnen variëren, ligt het gemiddelde startsalaris rond de €2.200 per maand.

Tips voor het vinden van een baan 

  • Schrijf een overtuigend cv en motivatiebrief: Zorg ervoor dat je cv up-to-date is en je motivatiebrief specifiek afgestemd is op de functie waarop je solliciteert.
  • Netwerk: Gebruik platforms zoals LinkedIn om in contact te komen met professionals in jouw vakgebied. Netwerken kan deuren openen naar nieuwe kansen.
  • Solliciteren: Wees proactief in je zoektocht naar een baan. Bezoek carrièrebeurzen, gebruik vacaturesites en schrijf je in bij uitzendbureaus.

Met jouw diploma in de hand heb je een wereld aan mogelijkheden! Het is belangrijk om je opties te verkennen en de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst. Voor meer carrièreadvies en handige tips, bezoek de website van Roler en blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten. Zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst en maak gebruik van de mogelijkheden die jouw diploma biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *